Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Puerto Plata

Puerto Plata - výlet na horu Pico Isabel de Torres

Puerto Plata se nachází na severu Dominikánské republiky, u pobřeží s Atlantikem. Je to velice důležité přístavní město a mezinárodní letiště. Současně je i hlavním městem stejnojmenné provincie. Žije zde ca. 130 tisíc obyvatel.

Puerto Plata se nachází ve velice krásné přírodní oblasti. Kopcovitá krajina a bujná vegetace vybízejí milovníky přírody k příjemným toulkám po okolí. Lanovkou se můžete nechat vyvézt na horu Pico Isabel de Torres. Zde můžete navštívit botanickou zahradu se sochou Ježíše. Již při cestě lanovkou můžete obdivovat překrásný výhled a nezapomenutelné panorama.

Dalším tipem na výlet může být kolonie La Isabela, kterou založil již Kryštof Kolumbus. Nachází se severo-západně od města a jistě stojí za to ji navštívit. Kdo dává přednost plážím a turistickému ruchu, měl by určitě navštívit Playa Dorada a Costa Dorada. Města leží východně od Puerto Plata. Na plážích se můžete kromě opalování a koupání i potápět a surfovat. V těsné blízkosti přístavu Puerto Plata se nachází pevnost Fortaleza San Felipe, která dříve sloužila jako vězení. Dnes v ní najdete muzeum. Další zajímavostí je jantarové muzeum. V městském parku vás jistě upoutá dřevěná pagoda a kostel. Za exkurzi bude jistě stát i výrobna rumu.

Ve městě až tolik nákupních možností není. Obchody nabízejí především zboží denní potřeby, které slouží spíše místnímu obyvatelstvu. V Puerto Plata a okolí se nachází mnoho hotelů a penzionů. Teploty se pohybují po celý rok kolem 26 °C.

Geografie: 

Jsme na Facebooku