Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Potápění v zátoce Bayahibe

Jedním z nejoblíbenějších území pro potápění v Dominikánské republice je zátoka Bayahibe. V blízkosti se nachází přírodní park Pargue Nacionál del Este a na potápěče zde čekají korálové útesy, které se dají v těchto mělkých vodách krásně prozkoumávat. Tato destinace je skutečným rájem pro šnorchlování. V malých hloubkách je zde k vidění nespočet pestrých druhů ryb.

Při potápění v zátoce Bayahibe je možné zaznamenat více jak stovku tropických druhů ryb. Mezi nimi se nacházejí murény, svítící ryby, pyskouni, mořští okouni atd. Vedle těchto malých ryb je možné v těchto vodách vidět také delfíny, želvy a manty obrovské. Zátokou se prohánějí také žraloci (máčky) nebo hejna barakud.

Na potápěče zde také čekají vraky antických lodí z koloniální doby, které je možné prozkoumávat. Jsou zde také jeskyně s podzemními jezery, které je také možné využít pro potápění. U rybářské vesnice Cabo Blanco v blízkosti Isla Saona čeká na potápěče jedna speciální atrakce. Na mořském dně zde leží celkem 17 kanónů – galeona z 18. století.

V Dominikánské republice se nachází celkem tři dekompresní komory. Dvě z nich jsou v hlavním městě Santo Domingo. Další dekompresní komora je k dispozici v turistické destinaci Punta Cana / Playa Bávaro.

Geografie: 

Jsme na Facebooku