Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Pláž Playa Aleman

Dominikánská republika - pláž Playa Aleman

Průměrné teploty se na pláži Playa Aleman pohybují okolo 30 stupňů a voda dosahuje teplot až 28 stupňů. Pláž je velmi úzká, v průměru má jen sedm metrů. Tento malý nedostatek ale dohání svou délkou – táhne se podél moře v délce 1400 metrů. Mírně se svažuje do moře, voda je krásně modrá a písek je jemný a nádherně zlatý. Pláž je spíše méně navštěvovaná a proto zde vládne klid a dá se tu nádherně relaxovat. V jejím okolí rostou palmy a další tropické rostliny. Pláž je orientovaná směrem na východ.

Na některých místech pláže Playa Aleman palmy téměř smáčí své větve ve vodě - tak blízko zde stojíte u moře. Na pláži je dostatek místa pro všechny návštěvníky, kteří přijdou jen s ručníkem nebo i s lehátkem. Všichni se mohou opalovat na horkém sluníčku nebo se uchýlit do stínu, který poskytuje zdejší bujná vegetace. I na této pláži je možné šnorchlovat nebo hrát různé míčové a jiné hry. Vybavení si ale návštěvníci musí přinést sami.

I občerstvení je dobré si připravit předem a vzít s sebou, protože se tu nenacházejí žádné bary ani restaurace. či obchody. Ty jsou k dispozici na asi čtyři kilometry vzdálené pláži, severně od městečka El Limón a nedaleko Las Terrenas. Na pláž Playa Aleman se dostanete autem po nepříliš kvalitní silnici z El Limónu nebo z druhé strany po polní cestě. Parkování je možné hned u pláže. Odměnou za poněkud obtížnější cestu na pláž je krásné moře, jemný písek a klid.

Geografie: 

Jsme na Facebooku