Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Pedro Brand

Santo Domingo, Dominikánská republika
Autor: IvkoandRuth

Město Pedro Brand se nachází v provincii Santo Domingo, v blízkosti hlavního města Dominikánské republiky. Má necelých 30 tisíc obyvatel a je rozděleno na dva městské obvody – jeden spíše městský a druhý venkovský. Místní obyvatelstvo je smíšené, žijí zde černoši, běloši i mulati.

Stejně jako v celé provincii, tak i zde vládne tropické klima. Tropický východní vítr se stará o menší horko a o vlhkost vzduchu. Bohužel je tato oblast velice náchylná na příchod hurikánů. V hospodářství je zde zastoupeno jak zemědělství, tak i rozvíjející se průmysl. Díky blízkosti hlavního města zavítala průmyslová výroba i sem.

Památek v tomto městě moc nenajdete, spíše žádné. Pedro Brand je pro turisty lákavé spíše svou polohou blízko Karibského moře. Pokud se vám naskytne příležitost zavítat právě sem, nenechte si ujít návštěvu hlavního města. Odpočinout si můžete v městském parku nebo při prohlídce některého z muzeí. Velice zajímavé jsou dějiny boje o nezávislost Dominikánské republiky, které najdete v muzeu moderního umění. Zajímavou odbočkou na vaší procházce po Santo Domingu bude zcela jistě i návštěva přístavu, který leží na řece Ozama.

Jsme na Facebooku