Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Výlet k vodopádu Saltos de Limón

Přírodní krásy vodopádu Saltos de Limón

Malá hezká vesnička El Limón se nachází asi 10 km jihovýchodním směrem od města Las Terrenas. Asi 2 km od ní najdete vodopád Saltos de Limón ( výška 50 m).
K vodopádu se dostanete částečně po nové cestě. V bezprostřední blízkosti vodopádu se nachází malá kolonie. Mimo jiné zde bydlí i průvodce a můžete si zde zajistit jeho služby. Jeho rodina zde nabízí k pohoštění typickou dominikánskou kuchyni. Majitelé vás provedou svým domem a kuchyní, kde se z pod pokličky line krásná vůně. Poté si můžete na zhruba půl hodiny pronajmout jejich koně a udělat si vyjížďku pralesem k vodopádu Saltos de Limón. Jít k vodopádu po svých moc nedoporučujeme, protože cesta je dosti blátivá. Kromě toho kus cesty vede napříč řekou.
Průvodce, který vás bude pěšky doprovázet, vám ukáže mnoho zajímavých rostlin, které se v této oblasti nacházejí a jistě ochutnáte i místní ovoce. Jízda končí u velice jednoduchého hostince, kde se můžete občerstvit. Odtud je již vidět vodopád. Aby jste se dostali až k cíli, je nutné zvládnout ještě asi 10-minutový pěší pochod. Najdou se i někteří odvážlivci, kteří zde ze skály (asi 5 m vysoké) skáčou do vody.

Odpočati a obohaceni o krásný pohled a několik fotografií se vrátíte zase do sedla. Až budete vracet koně, nezapomeňte dát svému průvodci spropitné. Po návratu na vás čeká ještě pohoštění. V nabídce jsou typická jídla jako rýže, kuře, špagety, salát nebo smažené banány. Na závěr vám nabídnou kávu a ovoce. Po vydatném posilnění můžete pokračovat ve vašich cestách za poznáním.
Při tomto výletu poznáte místní obyvatele a zažijete trochu dobrodružství v nedotčené přírodě!

Vodopád Saltos de Limón s odvážným skokanem
Geografie: 

Jsme na Facebooku