Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Villa Bisono

Dominikánská republika - Villa Bisono

Villa Bisono je malá obec, která byla založena roku 1959. Nachází se v severozápadní části Dominikánské republiky a spadá do provincie Santiago de los Caballeros. Dnes zde žije přes 30 tisíc obyvatel, část obyvatelstva žije ve městě a část na vesnici. Obec je od hlavního města provincie Santiaga vzdálena jen něco málo přes 30 km.

Městečko je často nazýváno "branou provincie", protože se nachází uprostřed Severních Kordillér. Důležitým vodním zdrojem pro obyvatelstvo jsou řeky Yaque a Canal, které slouží k zavlažování úrodné půdy. Hlavním hospodářským odvětvím je zemědělství. V nížinách se pěstuje rýže, banány, ovoce a sladké brambory, ve vyšších polohách pak káva, kakao, avokádo a pomeranče.

V 90. letech byla ve městě odstavena z provozu továrna na výrobu šňupacího tabáku, která do té doby byla hlavním zdrojem příjmů pro místní. Zavření továrny přivedlo k úpadku spousty rodin, které byli v tomto odvětví zaměstnány.
Ve městě nejsou příliš rozvinuté služby, proto musí obyvatelé města kvůli zásobování a nákupům jezdit do hlavního města provincie, do Santiaga.

V této oblasti se nachází řada krásných přírodních úkazů. Nenechte si ujít jedinečnou návštěvu jeskyní. Za zmínku stojí i prameny a vodní nádrže, které se nacházejí v okolí obce Villa Bisono.

Jsme na Facebooku