Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Santo Domingo - zajímavosti, 2. část

Santo Domingo - náměstí Plaza Colón

Ve městě Santo Domingo proběhla také velká modernizace. Byla zde vybudována 4-proudová dálnice s tunely, nad kterými byly vybudovány pěší zóny, parky, restaurace a kavárny. Po městě se tak můžete pohybovat zcela nerušeně. Jen pokud nejste oblečen v příliš nápadném oblečení a nevypadáte na první pohled jako turista. Pokud by vás někdo přeci jen oslovil, odpovězte jen: "No, muchas gracias!"

V žádném případě si nenechte ujít noční vyhlídku z terasy hotelu Colonial na náměstí Plaza Colón a na katedrálu. Je to zaručeně místo, kde si můžete dát bez rozpaků levný sendvič a jiné občerstvení, aniž by následovaly zažívací problémy.

Odtud dojdete pěšky až k Las Atarazanas, kde kolem 21. hodiny začíná ten pravý noční život. Pokud budete mít štěstí, uslyšíte zpívat místní "boleros" anebo uvidíte španělské tance. Možná si uvědomíte, že vlastně sedíte ve starém městě Nového světa, které bylo založeno Španěly.

Pokud si zapůjčíte k prohlídce města auto, upozorňujeme vás, že vedlejších ulicích nemůžete jezdit příliš rychle. Všechny ulice totiž nemají značku přednosti v jízdě a pokud chcete přejet z jedné strany na druhou, musíte přejet velký "příkop". Ten musíte přejet opravdu velice pomalu, abyste z něj vyvázli ve zdraví vy i váš vůz.

Pokud navštívíte Dominikánskou republiku, nenechte si prohlídku tohoto města v žádném případě ujít!

Santo Domingo - katedrála
Geografie: 

Jsme na Facebooku