Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Santo Domingo - zajímavosti, 1. část

Santo Domingo - palác Alcázar de Colón

Santo Domingo je hlavním městem Dominikánské republiky a zároveň největším městem Karibiku. Nachází se na jižním pobřeží ostrova a je nejstarším městem celé Ameriky.

Město, celým názvem Santo Domingo de Guzmán, bylo založeno v roce 1496 nebo 1498, přesné datum bohužel není známo. Zakladatelem byl Bartoloměj Kolumbus, bratr slavného mořeplavce Kryštofa Kolumba. Roku 1506 bylo město prohlášeno za biskupské sídlo a v roce 1511 se stalo hlavním městem španělského místokrále.

V paláci Alcázar de Colón, kde dříve pobýval Kolumbův syn Diego Colón a jeho žena Maria de Toledo dnes najdete muzeum. Vidět zde můžete například obrazy a umělecký nábytek. Před palácem se nachází náměstí Plaza de la Hispanidad, kde najdete mnoho obchodů, barů a restaurací.

Pokud budete mít tu příležitost, jistě si nenechte ujít návštěvu akvária Acuario Nacional de Santo Domingo, které bylo otevřeno roku 1990. Uvidíte zde na 25 druhů různých mořských živočichů, mezi ty nejzajímavější patří žraloci nebo želvy. Díky podvodnímu tunelu můžete všechno pozorovat z velké blízkosti.

Santo Domingo - socha Kryštofa Kolumba
Santo Domingo - akvárium Acuario Nacional de Santo Domingo
Geografie: 

Jsme na Facebooku