Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Santiago de los Caballeros - 2.díl

El Monumento a památník v Santiagu v Dominikánské republice

Druhé největší město Dominikánské republiky je krátce nazýváno také Santiago. Město je v celé Dominikánské republice považováno za metropoli doutníků a rumu. Městem prochází hlavní silniční tah Duarte, vedoucí ze Santo Dominga do Monte Christi.
V Santiagu můžete v rámci skupiny navštívit továrnu na výrobu doutníků. Všeobecně se tvrdí, že doutníky pocházející odtud, jsou ty nejlepší v celém Karibiku. Balí se zde dokonce i ty nejdražší doutníky značky Davidoff. Za zmínku stojí i továrna Brugal and Bermúdez, která vyrábí rum. V rámci prohlídky továrny budete mít i možnost degustace. Pokud vás zajímá historie, navštivte muzeum tabáku.

Ulice Calle del Sol je hlavní nákupní ulicí Santiaga. Najdete zde vše, na co jen pomyslíte, od oblečení, přes obuv až po počítače. Jedinou nevýhodou je úzký chodník a malá průchodnost ulice. Na konci pěší zóny je z dálky viditelný El Monumento – 67 m vysoká socha Krista. Monument slouží zároveň jako vyhlídka, odkud se nabízí překrásný výhled na Santiago a na Cibao. Na její vrchol se dostanete výtahem. Pomník z roku 1865 připomíná velkou vzpouru proti španělské kolonizaci a následnou obnovu Dominikánské republiky. Památník byl postaven ve 40. letech minulého století na příkaz diktátora Trujilla.

V Santiagu se nachází také rozlehlý aquapark Kaskada. Je to největší park svého druhu v Karibiku. Park nabízí nejrůznější druhy povyražení a zábavy. K dispozici jsou dva veliké bazény, skluzavky, umělé potoky, bary, restaurace a živá hudba. Aquapark má i svůj hotel s kapacitou 200 pokojů.

Dominikánská výrobna rumu Brugal, Santiago de los Caballeros

Jsme na Facebooku