Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

San Fernando de Monte Cristi, 2. část

Park San Fernando de Monte Cristi - hodiny

V centrálním parku města San Fernando de Monte Cristi můžete vidět hodiny, originál francouzský relikt z 19. století, které se ozývají každých 15 minut, aby pozdravily nově přicházející návštěvníky.
Slavnosti na počest patrona města, San Fernanda, se slaví každoročně 30. května, kdy se zde koná velké množství přehlídek, sportovních a tanečních akcí a jiných kulturních aktivit.

Navštívit můžete muzeum Máximo Gómeze, kde se nachází ideologický program k osvobození Kuby, známý jako Manifiesto de Monte Cristi (Manifest z Monte Cristi). Jinak v tomto městě ve viktoriánském stylu moc turistických zajímavostí opravdu není, je tedy třeba vyrazit do okolí.

Navštivte třeba pláže Cayo Cabrita a El Morro, kde jsou skvělé podmínky pro potápění v úžasném podvodním světě. Od El Morro můžete plavat jen 300 metrů na Isla Cabrita, ostrov s majákem. Mnozí návštěvníci sem přijíždějí kvůli návštěvě národního parku Parque Nacional Monte Cristi, který se skládá ze subtropického suchého lesa, laguny a vrcholku La Mesa, který se tyčí do výšky 275 metrů.

La Mesa nabízí nádherný výhled na moře a pobřeží, které je lemováno mnoha malými ostrovy, známými jako Cayos Los Siete Hermanos (Sedm bratrů). V parku poznáte přes 160 druhů ptáků, od růžových pelikánů až po ty nejmenší zpěvavé ptáky, a více než 10 druhů plazů. Uvidíte zde také spící dromedáry nebo také přírodní kamenná sousoší ležící v jezeře "El Morro".

Cayos Los Siete Hermanos ohraničují třicetikilometrový korálový úsek s bohatou mořskou faunou, perfektní pro všechny milovníky potápění. Na své si zde přijdou ale rovněž milovníci ptactva, a to především v květnu, kdy sem přilétají ptáci z Floridy, aby se zde rozmnožovali.
Nádherná zátoka Manzanillo, místo jako stvořené pro odpočinek, kde můžete pozorovat téměř nedotčenou přírodu, se nachází na nejzápadnějším cípu severozápadního pobřeží.

Geografie: 

Jsme na Facebooku