Jste zde

Domů » Punta Cana východ

Punta Cana a okolí, 2. část

Punta Cana - El Cortecito

V El Cortecito, malé rybářské vesnici, se nachází mnoho malých obchůdků, market, několik restaurací, soukromých hotelů a apartmánů. Přímo na pláži stojí ještě stánky, kde se místní obyvatelé snaží prodat turistům suvenýry.

Nejznámější restaurací je "Capitan Cook", kde jsou na dřevěném uhlí, přímo před zraky návštěvníků restaurace, připravovány čerstvé langusty a různé druhy mořských ryb a živočichů. Tuto specializovanou rybí restauraci navštívilo již mnoho známých osobností, mezi jinými i Bill Clinton.

V Cabeza de Toro se nacházejí velké hotelové komplexy, nabízející all inclusive služby. Stejně jako i v ostatních střediscích, tak i tady najdete skvělé rybí restaurace, bary a diskotéky. Apartmány mají dokonce vlastní přístaviště.

Pokud se vydáte od letiště Punta Cana jižním směrem, narazíte dříve nebo později na rybářskou vesnici Juanillo s pohádkově krásnou písečnou pláží. Je to ráj hlavně pro děti a neplavce, protože tyrkysově modré moře je u pobřeží mělké. O víkendech a svátcích si tu dělají místní rodiny pikniky, hraje zde hudba a je slyšet zpěv. Uvidíte šťastné lidi, kteří zaslouženě odpočívají po náročném pracovním týdnu.

V roce 2002 musela tato rybářská osada částečně ustoupit novému, luxusnímu hotelovému komplexu. Tento kousek pobřeží se nazývá Cap Cana a na úseku dlouhém 4 km se rozkládá největší a nejluxusnější prázdninový komplex nejen Dominikánské republiky, ale celého Karibiku.

Punta Cana - Cabeza de Toro
Juanillo - pláž
Punta Cana - komplex Cap Cana
Geografie: 

Jsme na Facebooku