Jste zde

Domů » Punta Cana východ

Punta Cana a okolí, 1. část

Punta Cana - pláž Playa Bonita

Punta Cana není jen obec, ale stejný název převzal i celý prázdninový region na východě Dominikánské republliky, který je vzdálen 50 km od města Higüey. Region se skládá z obcí Cap Cana (Juanillo), Cabeza de Toro, El Cortecito, Bávaro, El Macao a Uvero Alto (bráno od jihu na sever).
Dominikánskou republiku navštíví ročně přes 3 milióny turistů, přičemž téměř polovina z nich míří právě sem, do Punta Cany.

V El Macau se nachází nádherná pláž Playa Bonita. Ta je ohraničena skalnatým výběžkem, z jehož vrcholu je nádherný výhled jednak na moře a na pláž, ale také na starý vrak lodi, který je místní potápěčskou školou často využíván pro přípravu budoucích potápěčů.

Zatím se v tomto místě nenacházejí žádné hotely, ale je jen otázkou času, kdy zde budou vybudovány. Zatím se však místní obyvatelé radují z každého návštěvníka. Moře zde má úžasné vysoké vlny, které lákají k vodním hrátkám a k surfování.

Mezi nabídkou výletů je u turistů nejoblíbenější výlet na motorkách podél pláže. "Třešničkou na dortu" této půldenní vyhlídkové jízdy je osvěžující koupel v tisíce let staré jeskyni Pozo Azul, v tzv. Modrém prameni.

Punta Cana - jeskyně Pozo Azul
Geografie: 

Jsme na Facebooku