Jste zde

Domů » Punta Cana východ

Punta Cana

Punta Cana s písečnou pláží

Oblast Punta Cana se nachází na východním pobřeží Dominikánské republiky. Od Higüey je vzdálená asi 50 km. Najdeme zde také mezinárodní letiště. Přistávají zde letadla s turisty, kteří si vybrali jako cíl své dovolené oblast Punta Cana Bávaro. Punta Cana je vlastně malá vesnička se třemi hotely. Kromě letiště se Punta Cana nazývá i jeden úsek pláže v jeho blízkosti. Většina hotelů se nachází v části Bávaro, což v překladu znamená "bavorský".

Na tomto pobřeží se nachází jedny z nejhezčích pláží Karibiku. Kokosové palmy, které dosahují až k moři, pláže s tím nejjemnějším pískem, kam až oko dohlédne. Najdete zde nepřeberné množství hotelů a v dohledné době jich zde přibude ještě více.
Hotel Barcelo Bávaro Beach Golf & Casino je největším hotelem v této oblasti. K dispozici má celkem 1954 pokojů, 14 restaurací, 16 barů, 2 diskotéky a 5 bazénů. Po rozlehlém hotelovém komplexu se můžete pohybovat elektrickým vláčkem.
Golf si v této oblasti můžete zahrát na několika golfových hřištích. Silnice nejsou zrovna v nejlepším stavu, ale neustále se pracuje na jejich opravách a celkovém zlepšení silničních poměrů. Kdo chce za každou cenu utratit poslední peníze, má možnost zkusit štěstí v kasínu hotelu Paradisus Punta Cana. V tomto kasinu není nutné mít zvláštní vhodné oblečení ani nebudete při vstupu kontrolováni.

Jistě si nenechte ujít Plaza Bávaro – nákupní centrum. Najdete zde banku, diskotéku Rincon de la Salsa, zlatnictví, internetovou kavárnu a samozřejmě několik obchodů se suvenýry. Dotěrní prodavači se budou snažit vám prodat cokoliv. Ve volném čase si můžete zahrát minigolf nebo navštívit nedaleké delfinárium Manati. Toto delfinárium má bohužel ve světě velice špatnou pověst z důvodu údajného týrání zvířat. Na tuto smutnou skutečnost poukázala Iniciativa na záchranu delfínů. Bohužel i na těchto nedostatcích je možné vydělat.

Pokud dáváte přednost potápění, nenechte si ujít vrak lodi, který se nachází poblíž pobřeží.
V turistickém centru Punta Cana funguje pravidelná autobusová doprava.

Punta Cana s golfovým hřištěm

Jsme na Facebooku