Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Pláž Playa Bonita

Dominikánská republika s pláží Playa Bonita

Pláž Playa Bonita, což v překladu znamená "Krásná pláž" nedostala toto jméno náhodou. Pláž s jemným a svítivě zlatým pískem se nachází na severním pobřeží poloostrova Samaná na nádherném místě. Kdo hledá klidné místečko k relaxaci, ten je zde na správném místě.

Pláž je spíše méně navštěvovaná a nachází se na okraji města. V jejím okolí rostou krásné tropické palmy. Pláž je orientovaná směrem na západ a má na šířku asi 10 m a na délku přibližně 1540 m, mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá a písek je jemný a nádherně zlatý. Průměrné teploty se na pláži Playa Bonita pohybují okolo 30 stupňů a voda dosahuje teploty až 28 stupňů. Návštěvníkům je zde k dispozici plážový bar (studené nápoje i něco k zakousnutí) a parkoviště.

Vhodné podmínky zde najdou milovníci surfování a plachtění. Pláž láká také na romantické procházky, je odsud krásný výhled na bizarní skalní formace, které v průběhu staletí vytvořila mořská voda. Protože se pláž jen mírně svažuje do moře a vlny zde nejsou tak divoké, je toto místo vhodné i pro rodiny s dětmi. K pláži se přijíždí po úzké štěrkové silničce a parkování je možné hned u pláže.

Dominikánská republika a palmy na pláži Playa Bonita
Geografie: 

Jsme na Facebooku