Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Pláž Long Beach

Dominikánská republika - pláž Long Beach

Pláž Long Beach je městskou pláží největšího města v Dominikánské republice – Puerto Plata. Pláž navštěvují jak turisté tak i místní obyvatelé. Je asi 30 metrů široká a nabízí tak dostatek místa pro nejrůznější míčové a jiné hry.

Pro surfaře je ideální hlavně západní část zátoky, protože jsou zde většinou větší vlny. Dva a půl kilometru dlouhá pláž láká také milovníky romantických procházek. Nejenže nabízí mnoho místa a příjemný jemný písek, ale je odsud také nádherný výhled na moře, ze kterého vystupují bizarně formované skály a na malou sochu, která se nachází nedaleko.

Komu se nechce chodit po pláži, může využít stezku pro pěší, která se táhne podél celé pláže. O víkendech a svátcích se jinak klidná pláž proměňuje v jednu velkou "párty", kde se tančí a zpívá. Na Long Beach se lze dostat pěšky i prostředky veřejné dopravy a autem. Parkování je možné u nedaleké silnice.

Průměrné teploty se na pláži Long Beach pohybují okolo 30 stupňů a voda dosahuje teploty až 28 stupňů. Pláž se mírně svažuje do tyrkysově zbarveného moře. Písek je jemný a nádherně bílý. V okolí rostou palmy a další tropické rostliny. Návštěvníkům jsou zde k dispozici restaurace, bary i toalety.

Geografie: 

Jsme na Facebooku