Jste zde

Domů » Punta Cana východ

Navštivte Punta Canu

Punta Cana - jedna z pláží
Autor: tedmurphy

Letovisko Punta Cana se nachází na jižním pobřeží Dominikánské republiky. Tato kdysi liduprázdná oblast se za posledních deset let stala nejvýznamnějším turistickým letoviskem, které je hojně navštěvováno Evropany a turisty ze severní Ameriky.

Několik kilometrů dlouhá pláž Playa Bávaro je lemovaná luxusními hotely. Nedávno se Punta Cana stala i oblíbeným místem všech golfových hráčů. Řada známých investorů, jako například Donald Trump, zde uskutečňuje své obří projekty. Mimo jiné je tato oblast známá i díky skvělým možnostem rybaření na širém moři. Každý rok se zde dokonce pořádají mezinárodní turnaje v rybaření.

Punta Cana má 50 km nádherných pláží, některé z nich patří i mezi nejkrásnější na světě. Kokosové palmy poskytují stín a sahají až k mořským břehům. Bílý jemný písek září kam až oko dohlédne a v tyrkysově zbarvených vlnách je voda tak průzračná, že je vidět i hluboko pod hladinou mořské živočichy.

Nachází se zde mezinárodní letiště, kde přistávají turisté, kteří mají do regionu Punta Cana namířeno. Každý, kdo sem přiletí poprvé, se podivuje nad zvláštní architekturou letištní budovy. Letiště je stále častěji využíváno leteckými společnostmi z celého světa, jen ze Spojených států tu týdně přistane přes 100 letadel a tendence je stále stoupající.

Geografie: 

Jsme na Facebooku