Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Národní parky, 3. část

Dominikánská republika - NP Jaragua

• Národní park "Parque Nacional Jaragua" leží dále na jih od parku Parque Nacional Sierra de Baoruco. Patří mezi ně oblasti Bahía de las Aguilas, Laguna de Matos Manel, Isla Beata a Laguna Oviedo, stejně jako i jeskyně El Guanal, Cueva La Poza a Cueva Mongó, kde se nachází malby praobyvatel Tainů. Nejstarší nálezy pozůstatků po původních domorodých obyvatelích se datují do roku 2590 př.n.l. V národním parku Jaragua žije na 130 různých druhů ptáků,
rostou tady suché lesy s divokými jasmínovými keři. Najdete zde pobřežní zóny s téměř nedotčenými písečnými plážemi, které jsou hnízdišti mořských želv.

• "Parque Nacional Del Este" najdete v jihovýchodní části Dominikánské republiky mezi městem La Romana a ústím řeky Rio Yuna. Patří k němu překrásný ostrov Saona, který vypadá z obrázkové knihy o Karibiku. Žije tu více než 110 různých druhů ptáků a také delfíni a kapustňáci (mořské krávy). Suché lesy a pobřežní oblasti s písečnými plážemi na ostrově Saona jsou rozlehlé porosty palem.

• "Parque Nacional Los Haitises" se rozprostírá na jih od zátoky Bahía de Samaná. Jedná se pravděpodobně o nejznámější národní park v Dominikánské republice a najdete zde i mnoho zajímavých geologických útvarů. Park má rozlohu 98 km2 a může se pochlubit 700 různými druhy rostlin a 110 druhy ptáků.
Krajina je tvořena vápencovým podložím a mangrovovými porosty, které jsou domovem mnoha endemických druhů orchidejí, v mangrovových lesích jsou doma i kapustňáci (mořské krávy).

• "Parque Nacional El Choco" a "Las Cuevas de Cabarete" (jeskyně Cabarete) leží jen asi 2 km od centra známého ráje surfování Cabarete na severním pobřeží (provincie Puerto Plata). Jsou tu podzemní jeskyně, kde si můžete i zaplavat. Na koních se můžete projet v horách těchto národních parků.
Nachází se tu tropická vegetace a endemické druhy orchidejí.

Dominikánská republika - NP Del Este
Dominikánská republika - NP Los Haitises
Dominikánská republika - NP El Choco

Jsme na Facebooku