Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Národní parky, 2. část

Dominikánská republika - NP José del Carmen Ramírez

• "Parque Nacional José del Carmen Ramírez" se nachází trochu jihozápadně od národního parku Parque Nacional Armando Bermúdez. Leží severně od města San Juan de la Maguana a jižně od 2802 m vysoké hory Loma De La Viuda.
Ve zdejším mírném pásmu rostou také piniové lesy a někde i pralesy se stromovými kapradinami, plné divokých papoušků. Noční teploty, zejména v zimním období, mohou poklesnout i pod bod mrazu.

• Národní park "Parque Nacional Isla Cabritos" se nachází na ostrůvku Isla Cabritos v nadmořské výšce 36 m pod mořskou hladinou. Nachází se u solného jezera Lago Enriquillo, na jihozápadě země poblíž hranic s Haiti.
Vidět tady můžete například krokodýla amerického (Crocodylus acutus), varany anebo plameňáky.

• "Parque Nacional Sierra de Baoruco" leží na jih od jezera Lago Enriquillo, západně od města Barahona. Najdete tu také krásné pláže Playa de Barahona, Saladilla Playa a Playa San Rafael. Pohoří Sierra Baoruco zde dosahuje nejvyšších výšek 2368 m.n.m.
Rozkládají se tu suché lesy a v těch nejvyšších nadmořských výškách najdete i deštné lesy. Noční teploty v těchto vysokých nadmořských výškách, a to zejména v zimě, často poklesnou i pod bod mrazu.

• "Cueva de la Maravillas" (Jeskyně divů) leží v blízkosti San Pedro de Macorís na jižním pobřeží Dominikánské republiky. 35 m pod mořským povrchem jsou k vidění kresby Tainů, původních domorodých praobyvatel ostrova Hispaniola.

Dominikánská republika - NP Isla Cabritos
Dominikánská republika - NP Sierra de Baoruco
Dominikánská republika - jeskyně Cueva de la Maravillas

Jsme na Facebooku