Jste zde

Domů » Příroda

Národní parky, 1. část

Dominikánská republika - NP Monte Cristi

V Dominikánské republice bylo zřízeno mnoho národních parků, několik vám jich tady přiblížíme:

• Národní park "Parque Nacional Monte Cristi" - najdete ho na dalekém severozápadě země, na západ od města San Fernando de Monte Cristi. Jeho součástí je také 7 ostrovů "Siete Hermanos" v zátoce Monte Cristi. Uvidíte zde suché oblasti, slaniska a ostrovy s ptačími koloniemi.

• Národní park "Parque Nacional Isabel de Torres" - nachází se v letovisku Puerto Plata, můžete k němu použít i lanovku "Teleférico" až téměř na vrcholek, do výšky 800 metrů. Nahoře uvidíte sochu Krista a můžete zajít i do botanické zahrady, kde mimo jin uvidíte i druhy orchidejí.

• Národní park "Parque Nacional Armando Bermúdez" - leží uprostřed střední části pohoří Kordillery, nachází se zde nejvyšší vrcholky celého Karibiku, 3175 m vysoký Pico Duarte, 3097 m La Pelona, 3039 m La Loma Rucilla a 2760 m Yaque.

V mírném pásmu navštívíte piniové lesy, někdy dokonce i deštné lesy se stromovými kapradinami a s divokými papoušky. Noční teploty mohou poklesnout, zejména v zimě, pod bod mrazu.

• Národní park "Parque Nacional Cabo Frances Viejo" - jedná se o národní park s různorodým deštným pralesem, o velikosti 1 km2. Pokud ho chcete navštívit, sledujte pečlivě silniční ukazatele. Park je zastrčený a lehce ho minete. V blízkosti parku jsou i idylické zátoky, kde se můžete vykoupat.

Dominikánská republika - zátoka Monte Cristi
Dominikánská republika - NP Isabel de Torres
NP Isabel de Torres - socha Krista
NP Isabel de Torres - lanovka Teleférico
Dominikánská republika - NP Armando Bermúdez
Dominikánská republika - NP Cabo Frances Viejo

Jsme na Facebooku