Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Nagua

Dominikánská republika, město Nagua u moře
Autor: HannahBluu

Město Nagua se nachází přímo na pobřeží Atlantického oceánu, u severního ústí stejnojmenné řeky. Se svým počtem obyvatel, kolem 35 tisíc, mu patří 24. místo v celé Dominikánské republice. Nagua je hlavním městem provincie Maria Trinidad Sanches a současně i náboženské správní centrum. Pobřežní silnice spojuje s městem všechna nejdůležitější města a oblasti.

Hospodářsky je na tom tato oblast podobně jako v ostatních regionech. Je závislá na zpracování hlavních zemědělských plodin, jako je rýže, kakao a kokosové ořechy. Průmysl zde není téměř žádný, jen několik malých závodů na zpracování tropického ovoce.
Při cestě po pobřeží budete mile překvapeni, kolik pěkných obchodů a restaurací lemuje cestu.

Pamětihodnosti zde budete hledat jen stěží, ale zato se v blízkém okolí nechte okouzlit překrásnými plážemi, kde si můžete odpočinout pod palmami.
Převážná část města Nagua se nachází pod hladinou moře. Proto zde panují i obavy, že by mohlo být město těžce poničeno při možných záplavách. Naštěstí se tyto obavy zatím nikdy nenaplnily. Město sice zažilo ledacos, od povodní až po zemětřesení, ale rozsah škod byl zatím v mírném rozsahu.

Město Nagua s místní ulicí

Jsme na Facebooku