Jste zde

Domů » Vnitrozemí

La Vega, 2. část

La Vega - karnevalové kostýmy

Karnevaly jsou v Dominikánské republice velkým důvodem k oslavám. Město La Vega má jeden z nejbarevnějších karnevalů a již tradičně i nejhezčí masky v celé zemi. Všude můžete cítit radost ze života. Všechny problémy, jak sociální tak i hospodářské, jakoby na těch pár dní zmizely ze světa. Jediné, co je možné v ulicích spatřit, jsou nádherně tančící lidé v úžasných kostýmech, kteří se umějí radovat ze svého života.

Dobrá nálada je doslova nakažlivá, proto je také toto místo tak oblíbeným cílem turistů a to nejen v době karnevalu, který probíhá 4 týdny v únoru a 4 týdny v srpnu. Karneval zde neznamená totéž co u nás, řídí se přesnými pravidly, která určují, co je možné si obléci a co ne.

Kromě karnevalu vám ale může toto místo nabídnout i další zajímavosti. Ve městě zůstalo dochováno mnoho původních domů, které ještě dnes stojí na stejném místě, jako stávaly již v minulých stoletích. Při procházce úzkými uličkami mezi prastarými staveními na vás dýchne kouzlo minulosti a jistá dávka nostalgie.

Oblíbený je také výlet do hor Jarabacoa, kde se nacházejí krásné vodopády a velké množství horských potoků. Určitě navštivte také zříceninu kláštera v městečku San Francisco de Macoris, které leží asi 60 km od La Vega.

Jsme na Facebooku