Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Juan Dolio

Juan Dolio - pláž Playa Guayacanes

Juan Dolio je malé rybářské městečko a zároveň oblíbené prázdninové středisko. Nachází se 50 kilometrů východně od hlavního města Santo Domingo ve správní oblasti Municipio San Pedro de Macorís a žije zde něco přes 2 tisíce stálých obyvatel.
Město San Pedro de Macorís je vzdálené 10 kilometrů východním směrem, Boca Chica asi 15 kilometrů směrem na západ a nejbližší velké město La Romana se nachází 40 kilometrů směrem na východ.

Nachází se zde krásné a oblíbené pláže – na západě leží pláž Playa Caribe, na východě Playa Real a přímo u centra města je veřejná pláž Playa Guayacanes, na které se o víkendu setkává snad půlka obyvatel Santo Dominga.

Nikdy nebylo Juan Dolio tak dobře udržované, jako od té doby, kdy byla postavena hlavní silnice mezi Boca Chicou a San Pedrem de Macorís. Kvetoucí tropické keře šíří dovolenkovou atmosféru, byly položeny nové chodníky a domy nově natřeny. Minulostí jsou hurikánová pustošení a divoké hippies časy.

Ve staré části města je malá, betonová promenáda s parkovištěm a nákupní centrum s barem, směnárnou a restaurací. V novější místní části s názvem "Villas del Mar" najdete all inclusive hotely, obchody, restaurace a internetové kavárny.

Juan Dolio - okolí
Geografie: 

Jsme na Facebooku