Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Jarabacoa

Okolí vesnice Jarabacoa s vodopádem

Jarabacoa je jedním z nejnavštěvovanější míst tzv. Dominikánských Alp. Dostaneme se k němu z města La Vega, když odbočíte na silnici Duarte. Dál pokračujete po klikaté horské cestě Carretera 28. V centru vesnice se nachází obchody, hostince a hotely.
Toto místo je jako stvořené pro milovníky přírody a horských túr.

V krajině kolem Jarabacoa se nacházejí 3 vodopády. Jedním z nich je vodopád Saltos de Baiguate, ke kterému se můžete dostat různými způsoby. Můžete jet sami pronajatým autem, hromadně džípem se skupinou anebo na koni. Závěrečný pěší výstup (asi 15 minut) ale musíte v každém případě zvládnout po svých. Betonová cesta k vodopádu vede údolím a téměř u vodopádu je nutné vystoupat velice strmé schody. V cíli se můžete osvěžit příjemnou koupelí.

Tuto oblast si jen těžko nechají ujít milovníci horských túr. V této oblasti najdete nejvyšší horu Karibiku Pico Duarte (3175 m). Na jejím vrcholu se nachází pomník Juana Pablo Duarte. Pokud se rozhodnete pro náročný dvoudenní výstup, doporučujeme jen v doprovodu zkušeného místního průvodce. Další výstupy můžete absolvovat na hory Manabao a nebo La Ciénaga.

Jsme na Facebooku