Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Serena Villa, Las Galeras

Dominikánský hotel Serena Villa

Šarmantní plážový hotel Serena Villa se nachází přímo na pláži, centrum obce Las Galeras s obchody, restauracemi, bary a nočním životem je od hotelu vzdáleno jen cca 200 m. Známá pláž El Rincon je vzdálená asi 15 min. jízdy místním autobusem, město Samaná 45 minut. Transfer na letiště Puerto Plata trvá asi 4 hodiny, na letiště Santo Domingo 3 hodiny.

Hotel má k dispozici 21 pokojů, dále se zde nachází prostorná uvítací hala s knihovnou a posezením v houpacích křeslech, velká terasa s výhledem na moře. Plně klimatizovaný hotel nabízí hotelový trezor, směnárnu, hotelovou restauraci, internetový koutek a parkoviště. Za příplatek je nabízena pokojová služba.

K hotelu patří venkovní bazén s lehátky. Ke sportovním aktivitám, které nejsou v ceně ubytování patří jízda na kole a jízda na koni, kánoe, potápění a nebo odpočinek při masážích. Na blízké pláži jsou k dispozici lehátka za poplatek.

Prostorné a příjemně zařízené pokoje mají individuálně nastavitelnou klimatizaci nebo stropní ventilátor. Všechny pokoje jsou vkusně a účelně zařízené, v každém pokoji je koupelna s vanou nebo sprchou, fén, internetové připojení, lednička, trezor a terasa se zahradním nábytkem, odkud se nabízí překrásný výhled na moře.

Stravování: Snídaně nebo polopenze - snídaně formou švédských stolů, obědy a večeře jsou možné v restauraci á-la-carte.

(údaje jsou z roku 2010)

Dominikánský hotel Serena Villa s bazénem
Dominikánský hotel Serena Villa - možnost ubytování

Komentáře

Je to velice pěkný a udržovaný hotel v klidné a velice působivé oblasti. Pro klienty, kteří hledají klid a odpočinek, možná až příliš klidný. U personálu hotelu jsme trochu postrádali tolik typickou veselou náladu a chuť do života. Myslím, že trocha místní hudby by mohla pozvednout celkovou náladu hotelu. V hotelu nehrála nikdy hudba, ani potichu. Pokud byste postrádali trochu veselí a zábavy, najdete ji v nedalekém městě. My jsme hotel navštívili v listopadu, takže nebyl plně obsazen. Ti, kdo v hotelu byli ubytováni, chodili prakticky po večeři hned spát. My jsme si zpestřili večerní program nočními procházkami po nedaleké pěší zóně, kde jsme si vychutnali tu pravou atmosféru plnou karibské hudby a tance. Kdo má zájem o opravdový noční život až do rána, měl by navštívit přímo městečko Samaná. Personál hotelu byl velice pečlivý a vnímavý, ale jak už jsem říkal, ne tak veselý a otevřený, jako bývá v Dominikánské republice zvykem. Oproti tomu ve městě nebyl problém se seznámit s místními. Není divu, že jsme zde trávili každý večer. Hotel byl velice pěkný a působil velmi čistým dojmem. Hotel nemá bohužel svou vlastní pláž ( jen velice úzký pruh písku, který byl téměř vždy zatopen mořem). Pláž byla vhodná k plavání, ale ne k opalování. Odpočinout jsme si mohli v zahradě, která je v těsné blízkosti jak pláže tak hotelu. Z hotelu se pěšky nebo na loďce lehce dostanete na jiné pláže. Nejvíce ze všeho se mi líbil krásný výhled z balkónu. Z nové vedlejší budovy je výhled ještě hezčí. Pokud si ráno přivstanete, můžete pozorovat působivý východ slunce. Náš pokoj byl velice hezky zařízen. Hotelový servis a stravování nebyli jako ve velkých hotelech all inclusive, ale přesto jsme byli spokojeni a příště si zase rádi vybereme nějaký menší hotel, jako byl tento. My jsme měli v hotelu objednanou polopenzi. Večeře byly velice dobré a bohaté. Nápoje nebyli v ceně, platily se zvlášť a nebyli příliš drahé. U snídaně bylo vždy čerstvé ovoce a ovocné šťávy. Hotelový bazén jsme nevyužívali. Zdál se dost malý, ale čistý a s výhledem na okolí. Ke sportovnímu vyžití byly k dispozici kánoe, které byly v dobrém stavu. Jízdní kola tolik pochválit nemůžeme, byla spíše v žalostném stavu.

Jsme na Facebooku