Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Riu Merengue, Maimon (Puerto Plata)

Dominikánský hotel Riu Merengue

Pěkný hotel Riu Merengue leží přímo na jemně písčité pláži v zátoce Maimon, zároveň je obklopen bujnou tropickou vegetací. Hotel je od města Puerto Plata vzdálen jen asi 15 minut cesty. Letiště Puerto Plata je vzdáleno 25 km.

Hotel je postaven v karibském stylu a je součástí hotelového resortu Riu, do kterého patří celkem tří hotely. Klienti hotelu mohou využívat všech částí, pouze večeřet mohou jen ve svém hotelu.
Hotel sestává z několika 2-patrových budov, které jsou volně rozmístěné v udržované tropické zahradě. K hotelovému zařízení patří recepce, butik, internetový koutek, hlavní restaurace a 2 restaurace á-la-carte (italská kuchyně a speciality na grilu), bary. Stranou od obytné části komplexu se nachází tzv. "karibská ulička", kde najdete obchody, kadeřnictví, fitness a wellness centrum, zlatnictví, lékárnu a lékaře.

Uprostřed komplexu se nachází velký bazén spolu s dětským brouzdalištěm a restaurace. Lehátka a ručníky jsou u bazénu i na pláži zdarma. Tým mezinárodních animátorů zajišťuje po celý den pestrý program, večerní show, zábavu a živou hudbu. 6x v týdnu si od 22.00 – 02.00 hod. můžete zatančit na diskotéce "Pacha" (od 18 let). O nejmenší hosty hotelu (4-7 let) je postaráno v miniclubu s hřištěm, o ty starší (8-12 let) se postarají v sousedním hotelu.

V ceně ubytování jsou tenisové kurty (i večerní provoz), stolní tenis, kulečník, volejbal, vodní pólo, fitness, aerobic. Na pláži můžete vyzkoušet například windsurfing, plachtění, kánoe, šlapadla nebo šnorchlování.
Za poplatek můžete vyzkoušet jízdu na banánu, let padákem tažený lodí, vodní lyžování a potápění. 15 km od hotelu se nachází golfové hřiště. Relaxovat můžete ve wellness centru, které poskytuje i kosmetické služby.

Standardní pokoje jsou příjemně zařízené, mají koupelnu, WC, fén, klimatizaci, stropní ventilátor, telefon, satelitní TV, minibar (nealko nápoje, voda, pivo), trezor a balkón nebo terasu.
V horních patrech hotelu se nacházejí apartmány, které mají stejné vybavení jako pokoje, ale jsou o něco prostornější, mají oddělený obytný prostor a navíc krásný výhled na moře.

Stravování: All inclusive - snídaně, obědy a večeře formou švédských stolů. Večeřet je možné také v restauracích á-la-carte (nutná rezervace). Po celý den různé občerstvení a neomezená konzumace místních alkoholických a nealko nápojů.

(údaje jsou z roku 2010)

Dominikánský hotel Riu Merengue s pláží
Dominikánský hotel Riu Merengue s bazénem
Dominikánský hotel Riu Merengue - ubytování

Komentáře

Hotelový komplex se nachází trochu stranou od městského ruchu. Pokoje jsou rozmístěny v jednotlivých domečcích, v každém domku je osm pokojů. Ubytování je vhodné jak pro skupiny, tak pro jednotlivce. Pokojový servis si pro nás vždy připravil milé překvapení – ručníky ve tvaru hada nebo květiny. Zaměstnanci hotelu byli velice příjemní a ochotní. Dobrá nálada personálu je nakažlivá! Číšník nám bez vyzvání servíroval kávu i čaj, v poledne a večer vodu a dle přání i víno. Vzhledem k vysokým teplotám jsme se sportovních akcí účastnili jen zřídka. Pláž byla na koupání skvělá. Stále upravená a po přílivu opět vyčištěná. Bazén byl umístěn mezi dvěma hotely, takže byl dobře chráněn před větrem. Využívali jsme ho, když byl v moři zákaz koupání.

Jsme na Facebooku