Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Gran Bahia Principe Punta Cana, Playa De Arena Gorda

Hotel Gran Bahia Principe Punta Cana u města Playa De Arena Gorda

Vkusně zařízený, v karibském stylu postavený, hotel Gran Bahia Principe Punta Cana vyšší kategorie se nachází přímo na dlouhé pláži Playa Bavaro. Hotel je součástí španělského hotelového řetězce Bahia – Principe. Je obklopen překrásnou a udržovanou zelení a nabízí veškeré pohodlí a luxus. Kromě části, kde se nachází obytná zóna, najdete v areálu i zónu volného času a nákupní centrum Pueblo Principe. Kromě zábavy a obchodů se zde nachází i snack bar, piano bar, karaoke a internetová kavárna i kasino. Hotel je od letiště Punta Cana vzdálen asi 30 minut jízdy.

K hotelovému komplexu náleží i spousta dalších zařízení a restaurací, které můžete bez omezení využívat. Celkem je k dispozici přes 700 apartmánů, které jsou rozmístěny po areálu ve 3-patrových vilách. V okolí hotelu se nachází překrásná tropická vegetace a řada golfových hřišť. Další příjemnou stránkou hotelu je celkem 7 restaurací (středozemní, italská, japonská, mexická, gourmet, mořské speciality a pochoutky na grilu), 6 různých barů, které nabízejí bohaté kulinářské zpestření.
Dále je v areálu noční klub, minimarket a obchod se suvenýry. Nesmíme zapomenout na 2 rozsáhlé bazény s dětským brouzdalištěm a slunnou terasu. Lehátka, slunečníky a ručníky jsou na pláži a u bazénu k dispozici zdarma. Po areálu se také můžete pohybovat hotelovým vláčkem. Odpočinout si můžete ve wellness centru při masážích nebo využít služeb kadeřníka a kosmetického salonu.
Ke sportovnímu vyžití patří aerobic, basketbal, posilovna, fotbal, stolní tenis, volejbal, tenis, mini golf, horská kola. Na pláži pak například plachtění, kanoe, katamarán, surfování a šnorchlování. Klienti mohou každý den využít těchto služeb na hodinu zdarma. Za poplatek je možné zúčastnit se potápěčských kurzů a kurzů surfování. Nedaleko hotelu se nachází 18-jamkové golfové hřiště, kam váz zaveze hotelový autobus.
Po celý den probíhá řada animačních programů a sportovních aktivit. Děti se mohou těšit na dětský miniklub, hotel zajišťuje i hlídání dětí (za poplatek).

Vkusně zařízené apartmány mají koupelnu se sprchou, WC, vířivku, stropní ventilátor, klimatizaci, fén, kávovar, trezor (za poplatek), telefon, minibar, satelitní TV a balkon nebo terasu.

Stravování all inclusive formou švédských stolů. 3x v týdnu můžete večeřet v restauracích á la carte, nutná rezervace předem a vhodné oblečení. Od 10.00 – 23.00 neomezená konzumace místních alkoholických a nealkoholických nápojů, např. pivo a koktejly. Na diskotéce je konzumace nápojů v ceně až do 2.00 hodin. Po celý den je připraveno občerstvení. Pokojový minibar je doplňován každý den (voda, pivo a nealko nápoje).

(údaje jsou z roku 2010)

Hotel Gran Bahia Principe Punta Cana - možnost ubytování

Komentáře

Hotelový komplex je opravdu velice rozsáhlý. Podle našeho názoru ale bohužel neodpovídá 5hvězdičkovému standardu. Poloha hotelu je vhodná pro ty, kteří chtějí svou dovolenou strávit spíše na pláži. O klidu a odpočinku v tak velikém komplexu nemůže být ani řeč. To, že jsou místní obyvatelé a personál velice přátelští a vždy velice dobře naladěni, vyrovnává tyto nedostatky. V podstatě vám tento hotel můžeme doporučit, ale vaše očekávání nesmí být příliš vysoká. Klientela se skládala z velké části z Kanaďanů, kteří jsou štědří na spropitné a z Rusů, kteří by mohli ještě zapracovat na svém chování při stolování. Zbytek hostů jsou Evropané. Kdo neovládá alespoň základy angličtiny, může se ocitnout v nesnázích. Pěkná zóna hotelu pro ubytování se jmenuje Esmeralda a nebo Ambar, kde nejsou bohužel povoleny děti. Nejhezčí zóna je Premiér. Ta je bohužel nejdál od moře, asi 1 km. Pokoje nejsou plně izolovány od hluku. Pokud zrovna vám pod okny jezdí hotelový vláček, máte hluku o něco více. Jen pro informaci, vláček jezdí od 06.00 – 03.00 hodin každých 5 minut. Za trezor si hotel účtuje 4 USD/den. Při našem příjezdu do hotelu kolem půl dvanácté v noci, jsme museli bohužel asi půl hodiny čekat. Na recepci v tu chvíli pracovala jen jedna osoba. Jinak je personál velice snaživý, ale servis neodpovídá hvězdičkám hotelu. Hotel se nachází v blízkosti moc pěkné, asi 15 km dlouhé pláže. V sousedství se nachází hotelové komplexy Riu a Iberostar. Na pláži se cítíte téměř jako na dálnici…masa lidí, kteří se procházejí sem a tam. Na pláži si můžete vyzkoušet různé vodní atrakce. Hotelová lehátka mají na pláži modrou barvu. Lehátka u bazénu už byla kolem 06.00 hodiny všechna rezervována. Ti, kteří si nepřivstanou, si mohou o místech ve stínu nechat jen zdát! Pokud chcete do obchodu, musíte si vzít taxi. Ceny nejsou zrovna nízké. Obchody v areálu hotelu jsou předražené…např. láhev rumu v hotelu vás stojí 30 dolarů, kdežto v normálním obchodu jen 9,50. Kvalita jídla by mohla být o něco lepší, například víno bylo dosti vodnaté. V jídelně bylo velice hlučno, máte pocit, že jíte v závodní kantýně. Hotel bych osobně ohodnotil spíše na 3-4 hvězdičky. V restauracích á la carte bych rád doporučil japonské Mikado a grilované speciality. Tenisové kurty mají už své za sebou. Posilovna je malá a přehledná. Golfové hřiště je v blízkosti, ale my jsme ho nevyužili.

Jsme na Facebooku