Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Dovolená v Cabarete, 2. část

Díky surfařům má městečko mladou "hippie" image. Kromě milovníků vodních sportů do Cabarete přijíždějí i turisté z USA, Kanady a Evropy i za jinými aktivitami. Můžete zde vyzkoušet například horská kola, jízdu na koni (na pláži nebo v horách), potápění, golf, paintball nebo canyoning.

Turistická infrastruktura je zde na velmi dobré úrovni. Najdete zde restaurace, hotely, bary i diskotéky přímo na pláži, dále jsou zde k dispozici internetové kavárny a obchody se sportovními potřebami.

Na hlavní pláži i u místa La Boca je především v neděli celkem plno. Přijíždějí sem nejen turisté, ale i místní obyvatelé a to především ze 70 km vzdáleného, druhého největšího města Dominikánské republiky, ze Santiago de los Caballeros.

Podle zákona je v provincii Puerto Plata zakázáno stavět domy s více než třemi podlažími. Některé z již postavených či plánovaných budov mají ale čtyři, někdy dokonce pět pater. Surfařské školy si proto stěžují, že tyto vysoké domy a stále hustější zástavba ovlivňují povětrnostní podmínky na pláži.

Právě vhodný vítr byl v minulosti hlavním kapitálem střediska Cabarete. Mnohým se také nelíbí, že se z letoviska místo idylického surfařského městečka, plného domácích obyvatel, stává drahý turistický resort obléhaný americkými turisty, kde mají Dominikánci z finančních důvodů stále menší možnost prosadit se.

Asi jeden a půl kilometru od centra Cabarete (po silnici Cellejón de la Loma) se na okraji národního parku El Choco nachází podzemní jeskyně, kde se dá dokonce i plavat. Je zde celkem pět jeskyní, čtyři z nich jsou pro turisty uzavřené a jedna, která je 700 metrů dlouhá, je přístupná.

Geografie: 

Jsme na Facebooku