Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Concepcion de la Vega

Santo Cerro - kostel

Concepción de la Vega se nachází ve vnitrozemí Dominikánské republiky, v blízkosti velice staré kolonie La Vega v údolí Cibao. Město bylo založeno Kryštofem Kolumbem, již v roce 1495. Má asi 100 tisíc obyvatel a je hlavním centrem karnevalu.

Krátce po založení města sem přišlo mnoho španělských přistěhovalců, kteří byli vábeni zlatou horečkou a město nabralo rychlý rozvoj. Brzy se však zásoby zlata vyčerpaly a spousta obyvatel z města odešla. Krátce na to bylo město zničeno zemětřesením a následně znovu vybudováno.

V únoru, stejně jako v srpnu se ve městě každou neděli odpoledne koná karneval. Návštěvníci by si určitě toto karnevalové řádění neměli nechat ujít. Lidé v barevných kostýmech a v maskách, nejčastěji jako čerti, prochází ulicemi města. V místních klubech a barech je velice čilý noční život. Komu se líbí latinsko-americké tance, musí bezpodmínečně navštívit nějakou taneční zábavu. Každý, kdo se přidá, je vítán!

V blízkosti města můžeme vidět ještě zbytky základních kamenů, pocházejících z prvního osídlování. Nedaleko se nachází i poutní místo Santo Cerro, kde se každoročně 24. září koná církevní procesí.

V Concepcion de la Vega si rozhodně nenechte ujít prohlídku katedrály. Centrum města tvoří překrásný park. V každém případě se vyplatí pronajmout si vůz a udělat si výlet po okolí. Teploty se v této oblasti po celý rok pohybují kolem 26°C. Ve městě je k dispozici spousta hotelů a penzionů. Neváhejte, město na vás čeká!

Jsme na Facebooku