Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Cabarete, 2. část

Část dominikánského městečka Cabarete

Infrastruktura malého městečka Cabarete je velice dobrá. Místo má kolem 10 000 stálých obyvatel a najdete zde mnoho restaurací, barů, diskoték, internetových kaváren i obchodů. Silné euro oproti americkému dolaru činí Dominikánskou republiku atraktivní zejména pro turisty z Evropy.

Město přímo protíná rovnoběžně s pobřežím hlavní silnice, vedoucí z Puerto Plata do Rio San Juanu.
Jelikož se nedaleko města nacházejí dvě laguny, Laguna de Cabarete a Laguna de Goleta, má zde silnice tvar ouška od jehly. Obě laguny jsou chráněnými rezervacemi, které jsou pro turisty nepřístupné.

Východním směrem od centra leží čtvrtě Camino del Sol, La Rinconada a El Play. Přímo za centrem, východně od laguny, leží část města Procab. Na západní straně laguny vede cesta "Callajón de la Loma" k podmořské jeskyni Las Cuevas de Cabarete, která je vzdálena asi 1,5 km a je součástí národního parku El Choco. V jeskyni je dokonce možné plavat.

Dále západním směrem na město Sosúa se nacházejí části města Bahía de Arena, Costa Azul a La Cienaga. Asi 5 km východním směrem od města Cabarete ústí do moře řeka Yásica. Ústí řeky je nazýváno La Boca a především o víkendech se zde můžete potkat s místními obyvateli a turisty ze Santiaga. Ústí řeky je díky větru vanoucímu od moře a mělké vodě jako stvořené pro surfování.

Cabarete se bohužel zapsalo do podvědomí i tragickou událostí, kdy se roku 2006 zřítilo krátce po startu v Puerto Plata do moře letadlo turecké společnosti. Všichni účastníci letu bohužel zahynuli.

Řeka Yásica
Geografie: 

Jsme na Facebooku