Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Cabarete, 1. část

Dominikánská republika a vesnička Cabarete
Autor: dandeluca

Cabarete je malá obec na severním pobřeží Dominikánské republiky. Patří k provincii Puerto Plata a leží 40 km východním směrem od stejnojmenného města Puerto Plata. O tomto místě se říká, že zde jsou nejlepší podmínky pro windsurfing a jízdu na vlnách v celém Karibiku.

Ještě do 80. let minulého století místo vůbec neexistovalo. Poté ale bylo objeveno díky ideálním podmínkám pro vodní sporty a během několika let se podél úzkého pásu pobřeží nashromáždilo mnoho škol windsurfingu a také restaurací. Dnes se zde dokonce pravidelně konají různé sportovní světové poháry. Jedenkrát ročně je v Cabaretu korunován mistr oceánu v několikadenním klání a od roku 2006 je zde pořádán také Cabarete Classic, kde se soutěží ve dvou kategoriích "Slalom" a "Freestyle".

Blízkost mezinárodního letiště v Puerto Plata umožňuje turistům použití privátních letadel nebo amerických leteckých společností. Například American Eagle, která létá denně tam i zpět do Miami. Přistávají zde letadla nejen ze Spojených států, ale i z Evropy. Výtečné podmínky pro vodní sporty lákají do města turisty ze všech koutů světa, díky tomu získalo místo mladistvou image "hippes".

Cabarete nabízí i mnohem širší nabídku sportovního vyžití. Například jízdu na horských kolech nebo v koňském sedle, a to buď podél pobřeží nebo po okolních kopcích. Dalšími oblíbenými sporty jsou také potápění, golf, paintball či jízda na kánoi.

Pláž u vesničky Cabarete
Autor: Chris Breikss
Geografie: 

Jsme na Facebooku