Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

San Cristobal

San Cristobal, Dominikánská republika
Autor: Rewbs.Soal

Město San Cristobal se nachází na jihu Dominikánské republiky, přímo u pobřeží Karibského moře. Je to hlavní město stejnojmenné provincie a žije zde asi 170 000 obyvatel. Hlavní město Santo Domingo je odsud vzdáleno asi 30 km.

Město bylo založeno v 16. století, kdy zpracování cukru přinášelo městu značné bohatství. O stáří města vypovídají i trosky pocházející z této doby, které můžete vidět v jižní části města. Kromě toho můžete ve středu města vidět i řadu historických staveb, které stojí za povšimnutí, například kostel Iglesia de San Cristobal. Další zajímavou stavbou je i policejní prezídium, které bylo postaveno na kopci. Milovníci historie se v tomto městě mohou dozvědět naprosto vše o diktátorovi Rafaelovi Trujillo, který republice vládl v letech 1930 až 1961 a později zde byl popraven.
Kdo dává přednost obchodům a nákupům, nenechá si ujít nákupní zónu v centru města. Ve městě najdete i četné bary, restaurace a kavárny. K ubytování jsou vám k dispozici hotely různých cenových kategorií.

Jsme na Facebooku