Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Puerto Plata

Puerto Plata s pevností Fortaleza San Felipe

Puerto Plata se rozprostírá na severním pobřeží (Costa de Ambar) Dominikánské republiky pod horou Pico Isabel de Torres (798 m). Puerto Plata můžeme volně přeložit jako "Stříbrný přístav". Je to nejdůležitější přístav severního pobřeží, do přístavu často připlouvají i zámořské výletní lodě. V Puerto Plata je i mezinárodní letiště. Město bylo založeno roku 1496, bratrem Kryštofa Kolumba, Bartolomějem a má asi 100 tisíc obyvatel.

Ve městě můžete navštívit například pevnost Fortaleza y Museo San Felipe, která byla vybudována na obranu proti indiánům a pirátům. Několikrát sloužila i jako vězení. Nyní zde najdete také muzeum. V okolí San Felipe najdete i několik restaurací, barů a obchodů a nechybí ani amfiteátr. Budovy ve městě jsou postaveny v koloniálním stylu.
Parque Central je překrásně udržované náměstí ve staré části města. Za zmínku dále stojí i kostel Iglesia San Felipe, muzeum jantaru Museo del Ambar nebo pavilon sicilská Glorieta. Jistě si nenechte ujít návštěvu Ingenio Monte Liano, který se nachází v blízkosti cukrovaru.

Z vrcholu hory Pico Isabel de Torres se vám naskytne překrásný výhled na okolí. Nejjednodušší způsob jak zdolat horu je, že nahoru vyjedete lanovkou. Další možností je vyjet nahoru autem anebo za 2-3 hodiny vystoupat po svých.
Oblast Playa Dorada je pověstná svou prázdninovou atmosférou, zábavou, využitím volného času, hotely a hlavně překrásnými plážemi. Jsou zde k dispozici i golfová hřiště.

Puerto Plata s pláží

Jsme na Facebooku