Jste zde

Domů » Pláže

Provincie Peravia

Peravia - okolí města
Autor: felicidade

Peravia je jednou z 32 provincií v Dominikánské republice. Byla vytvořena 23. listopadu 1944 a nejdříve byla pojmenována Provincia de Bani a posléze José Trujillo Valdez. Její současný název Peravia se užívá od 29. listopadu 1961 podle stejnojmenného údolí, kde se nachází i hlavní město provincie. V roce 2002 byla část provincie oddělena, a její nově vytvořená část má název San José de Ocoa.

Oblast se nachází na jihu, na karibském pobřeží, asi 1 hodinu jízdy západně od hlavního města Santo Domingo. Hlavním provinčním městem je Bani, kde žije více než 60 tisíc obyvatel. Peravia hraničí na východě s provinciemi San Cristobal, na severu s nově vzniklou San José de Ocoa a na západě leží provincie Azua. Jen kousek za pobřežím se krajina stává kopcovitou a pak stoupá až k vysokým horám do nadmořské výšky 1700 m.

Co se týče rozvoje turistického ruchu, dá se říci, že tato část karibské republiky je stále více méně ještě neprozkoumaná. Teprve nedávno sem začal nesměle proudit cestovní ruch. Karibské pobřeží je z velké části tvořeno oblázko-písečnými plážemi, které vysloveně lákají, a lze tedy celkem spolehlivě očekávat, že příliv zahraničních turistů již není tak daleko. Najdete tady opravdu krásné pláže a příležitosti pro aktivity nad vodou i pod vodou.

Vzhledem k prozatím minimálním zásahům ze Severní Ameriky a z Evropy jsou životní náklady, ceny v restauracích i ceny nemovitostí velmi levné a přizpůsobené domácímu obyvatelstvu. Jako v celé Dominikánské republice je tu ovšem obrovský kontrast mezi bohatými a chudými. Ekonomicky provincie závisí na zemědělské výrobě a na malých průmyslových podnicích.

Existuje zde i tzv. "Zona Franca", exportní výrobní zóna, jež je orientována výhradně na vývoz produkce do zahraničí.
Největšími městy provincie jsou, již kromě zmíněného hlavního města Bani, Boca Canasta, Las Calderas, Las Salinas, Palmar de Ocoa anebo Paya.

Místo

Město Bani 18° 16' 44.922" N, 70° 19' 55.092" W
Location

Jsme na Facebooku