Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Mao

Valverde, Dominikánská republika
Autor: JuanCardenes

Celý název tohoto města zní Santa Cruz de Mao. Mao se nachází v provincii Valverde, v severozápadní části Dominikánské republiky. Město má téměř 50 tisíc obyvatel a leží v nadmořské výšce 63 m.n.m.
Mao je poměrně velké město, současně je i významným náboženským centrem. Název města je odvozen od nedaleké stejnojmenné řeky a má dokonce i svou přezdívku – Ciudad de los Bellos Atardeceres – což znamená "město hezkých západů slunce". Je to z toho důvodu, že zde na západě nejsou žádné hory a je obvyklé, že je nebe při západu slunce celé červené.
Tato část země je velice suchá a ovzduší je velmi prašné, což propůjčuje nebi tu červenou barvu. Dříve byla tato oblast většinou lidí nazývána "El Despoblado", což znamená "země bez obyvatel".

V roce 1606 vydal guvernér španělské kolonie rozkaz, že se každý obyvatel severního pobřeží musí přestěhovat právě sem. Tak se sem lidé přestěhovali a začali zde žít. Začínali chovem krav a časem byla ve městě Hatos založena velkofarma na chov dobytka. Hlavní hospodářskou činností je v této provincii zemědělství. Nejdůležitějšími produkty jsou rýže a banány.
V roce 1869 zde byl postaven první katolický kostel.

Geografie: 

Jsme na Facebooku