Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Los Alcarrizos

Ulička ve městě Los Alcarrizos

Los Alcarrizos se nachází v jižní části Dominikánské republiky, na pobřeží Karibského moře. Má rozlohu přibližně 52 km² a 167 tisíc obyvatel. Město tvoří správní obvod provincie Santo Domingo.

Ve městě narazíte na řadu pouličních prodavačů, kteří vám budou nabízet ovoce, zeleninu a nápoje z čerstvého ovoce. Občerstvit se můžete na každém rohu. Los Alcarrizos je známé díky svým Caro Publicos, což jsou malé autobusy bez sedadel. Příležitost svést se těmito autobusy se najde vždycky, jen dopravní bezpečnost není bohužel až tak zaručena. V autobusech se totiž sedí na zemi. V každém případě je to levný způsob, jak se dostat z místa na místo!
Kromě pouličních prodavačů je ve městě i trh a spousta krámků. Kontaktu s místním obyvatelstvem se nevyhnete. Jistě se vám naskytne i možnost nahlédnout do jejich běžného života. Kdo se rád toulá a šmejdí po městě, bude mít v Los Alcarrizos dostatek příležitosti.

Určitě stojí za to půjčit si auto a podniknout nějaký pěkný výlet po pevnině.
K plážím dojedete autem a nebo dojdete pěšky. Milovníci vodních sportů si zde příjdou na své. Surfování, potápění a nebo jen koupání a opalování se...to vše je vám zde plně k dispozici. Osvěžit se můžete lahodným koktejlem a nebo ovocným talířem v plážovém kiosku nebo u baru. Koneckonců průměrná teplota vody je zde po celý rok 26 °C a teplota vzduchu asi 30 °C.

V tomto městě, stejně jako po celé Dominikánské republice najdete spoustu hotelů různých cenových kategorií. Ubytování v penzionech nabízí možnost se více sblížit s místními obyvateli.

Jsme na Facebooku