Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Letovisko Boca Chica

Boca Chica leží v Dominikánské republice a má kolem 22 tisíc obyvatel.

Nachází se asi 30 kilometrů východně od hlavního města Santo Domingo.

Právě blízkost Santo Dominga i mezinárodního letiště učinily z města velmi oblíbenou turistickou destinací.

Bohužel se ale musíte smířit se skutečností, že je tato bývalá rybářská vesnička dnes doslova přeplněna davy turistů, hotely, restauracemi a plážovými prodejci.

Boca Chica je známá především díky průzračně čistému a klidnému moři a také bohatému nočnímu životu.

Najdete zde typickou karibskou pláž, která je chráněna před mořskými vlnami.

Jedná se skutečně o ojedinělý úkaz, kde se v úseku dlouhém asi 1,5 kilometru, který je vzdálen asi 400 m od pobřeží, roztrhla pevnina a jedna její část vystupuje nad hladinu a v půlkruhu chrání celou zátoku.

Tak se vlastně vytvořil obrovský přírodní "bazén" se slanou mořskou vodou, který má hloubku od 90 do max. 180 cm. Prasklina vytváří přírodní vlnolam, takže vodní hladina je extrémně klidná.

Díky neustálé výměně a filtraci je voda i průzračně čistá. U vstupu do moře sahá voda jen po kotníky a asi po 100 m dosahuje mírné hloubky s bílým čistým pískem pod nohama.

Zátoka je velmi klidná, dobře se hodí pro malé děti, neplavce, ale také pro sportovce. Je ideální například pro pádlování, windsurfing pro začínající sportovce, jízdu na kajaku nebo na vodních lyžích.

Na pobřežním útesu před městem se dá skvěle šnorchlovat. Pro milovníky potápění se zase přímo nabízí několik potopených vraků lodí a různé jeskyně v nedalekém Parque Nacional Submarino.

Zejména o víkendu si pláže užívají rodiny s dětmi z nedalekého San Dominga. Lákadlem jsou také zdejší neděle, kdy se místní hlavní pláž mění na jednu velkou exotickou open-air párty, kdy se tančí v horkém rytmu za doprovodu karibské hudby.

Všude stojí plážové bary a neodbytní obchodníci na pláži nabízejí nejrůznější zboží - ovoce, nápoje, doutníky, šperky, sluneční brýle, oblečení i "umělecká díla".

Pokud hledáte o něco klidnější pláž, měli byste se vydat na Playa Caribe mezi Boca Chicou a Guayacanes. Ale pozor, v této zátoce je voda velmi hluboká a vlny jsou velké. Tedy nic vhodného pro rodiny s malými dětmi.

V okolí Boca Chicy jsou velmi hezké výletní cíle, speciálně doporučované pro milovníky přírody a odpočinku. Na malém pobřežním ostrůvku La Matica s mangrovovými porosty můžete sledovat různé druhy ptactva nebo se na šlapadle vydat na průzkum nedalekého ostrůvku Los Pinos.

V idylické rybářské vesničce Guayacanes poznáte původní atmosféru Dominikánské republiky a nádherné pláže. Místo se nachází jen asi dva kilometry od Juan Dolia, dalšího letoviska v oblasti. Malá, dobře udržovaná obec je skvělou adresou pro odpočinek a relaxaci.

Dovolená v dominikánském letovisku Boca Chica je skutečným zážitkem, je zde velký výběr hotelů a penzionů, restaurací, barů a nákupních příležitostí snad všech cenových relací.

Místo

Pláž Boca Chica 18° 26' 48.6096" N, 69° 36' 38.304" W
Location

Jsme na Facebooku