Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Las Galeras

Las Galeras - pláž

Malá rybářská vesnička Las Galeras se nachází na nejzazším konci poloostrova Samaná v Dominikánské republice. Leží přímo u zálivu Bahia de Rincon, který na západě rámuje mys Cabo Cabron a na východě Cabo Samana. Ještě před 20 lety osamělá vesnice je dnes malým letoviskem daleko od masové turistiky.

Obvyklými dopravními prostředky tu jsou motocyklové taxíky "motoconcho". Funguje tady také soukromá i veřejná taxislužba. Cenu za tyto služby byste si měli v každém případě dojednat předem.
Ze Santa Barbara de Samana jezdí do Las Galeras veřejný minibus, doba jízdy je asi 50 minut. Dostanete se sem autobusem i z měst Santo Domingo (cca 3 hodiny) nebo Puerto Plata.

Krásná pláž Playa Las Galeras s bílým pískem je hustě orámovaná kokosovými palmami a táhne se kolem vesničky. V její bezprostřední blízkosti jsou krásné, osamocené zátoky.
K většině okolních osamělých zátok s malými plážemi se dostanete nejlépe čluny, které odplouvají od hlavní pláže. Mezi ty nejhezčí pláže prý patří Playa Madama nebo 3,5 km dlouhá Playa Rincon.

K dispozici je v místě i potápěčská škola, která nabízí potápění k vrakům a k jeskyním. Místní cestovní kanceláře také nabízejí různé výlety do národního parku Los Haitises, k vodopádům El Limon a k dalším atraktivním místům. Okolí je také přímo ideální pro pěší turistiku a cykloturistiku. U Playa Fronton je pro změnu jedna z nejlepších stěn pro horolezce s více než 13 trasami různé obtížnosti.

Od prosince do března je v moři velrybí sezóna. Během těchto měsíců sem migruje asi 2000 - 3000 keporkaků z chladného severu,aby zde porodily mladé.
Je to opravdu velkolepá podívaná, sledovat až 16 metrů dlouhé a 40 tun vážící velryby z lodě. Ale můžete je pozorovat velmi dobře i z pevniny, třeba z mysu Cabo Samana.

Geografie: 

Místo

Pláž Las Galeras 19° 17' 33.4428" N, 69° 11' 47.0904" W
Location

Jsme na Facebooku