Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Cabarete a pláž

Dominikána - pláž Playa Cabarete
Autor: "celine"

Letovisko Cabarete se nachází v severní části Dominikánské republiky, jen pár kilometrů východně od Sosúy a 20 minut východně od Puerto Plata.

V Cabarete narazíte také na krásné pláže, které se zde vyskytují téměř podél celého severního pobřeží. Okolí je dobře známé především surfařům, protože toto místo je právem označováno za jeden z nejlepších surfařských rájů na světě. V roce 1987 zde založili první školu windsurfingu.

Milovníci surfování tu mohou s klidem očekávat opravdu vynikající vítr konstantní síly, což jednoznačně potvrzují mnohé školy surfování. Do Cabarete se dnes sjíždějí prvotřídní světoví závodníci ve windsurfingu, ale také kite surfaři. Kitesurfing zde zažil v posledních letech velký vzestup a tzv. Kite Beach je vzdálena jen pouhých 200 metrů od pláže v Cabarete.

Jsou to tak především mladí lidé, kteří přijíždějí do Cabarete za svým oblíbeným sportem. Ovšem kromě surfování je sem lákají i diskotéky, bary, restaurace a obchody. Ta původní ospalá rybářská vesnice se stala již dávno jen minulostí. V noci se pláž mění na pódium, kde se tančí a slaví až do rána.

Letovisko je tak nejen Mekkou pro kitesurfaře a surfaře, ale také městečkem, jež je rozhodně "in" a současně též "Nightlife-Spotem" číslo 1! Není tedy divu je také nazýváno jako "Partymile of Caribic".

Absolutním zážitkem je to pak v Loungebaru Lax! Dá se tu ležet na pohovkách přímo na pláži, číst si a dívat se na západ slunce. Při střídání zdejších lákadel si můžete každý den zajít do jiného hotspot klubu. V pátek třeba do Tiki Baru, v sobotu do Wave baru nebo do kavárny Tribal Café.

Pláž Playa Cabarete se nachází na okraji města, v jejím okolí rostou krásné tropické palmy a keře. Její západní část má na šířku v průměru cca 10 m, na délku necelé 2 km a mírně se svažuje do moře. Voda je tyrkysově modrá a písek je jemný a zlatý. Průměrné teploty vzduchu se pohybují okolo 30 stupňů a moře dosahuje teplot až 28 stupňů.

Tato část pláže je spíše méně navštěvovaná. Návštěvníkům je zde k dispozici půjčovna lehátek, příjemný stín poskytují kokosové palmy. Restaurace ani bary zde nejsou, občerstvení si musí návštěvníci zajistit sami. Na pláž se nejlépe dostanete autem a zaparkujete na blízkém parkovišti.

Východní část Playa Cabarete na okraji města je oblíbená hlavně u starších lidí, kteří se zde rádi v klidu procházejí. Občas se na chvíli zastaví a koupají se v moři nebo opalují. V okolí roste mnoho palem.

Pláž má na šířku v průměru asi 15 m a na délku přibližně 5,7 km. Také zde se o občerstvení musejí návštěvníci pláže starat sami, protože tu není žádný bar ani restaurace. Zajímavější nabídku služeb tu lze najít o víkendu. Vždy v sobotu tu totiž místní lidé nabízejí masáže. Kdo sem přijede autem, může zaparkovat na nedalekém parkovišti.

Geografie: 

Místo

Kite Beach, Cabarete 19° 45' 49.3092" N, 70° 25' 22.62" W
Location

Jsme na Facebooku