Jste zde

Domů » Puerto Plata sever

Vodní sporty

Turisté milující pohyb a vodní sporty se mohou na pobřeží Dominikánské republiky, které je dlouhé 1 600 km, dostatečně vydovádět. Na celém území se nabízejí možnosti k surfování, potápění nebo šnorchlování, a také navíc výborné podmínky pro jachting a rybaření.

Co se surfování týče, může se tato oblíbená destinace přizpůsobit potřebám podle právě probíhající roční doby. Ti, kteří upřednostňují klidnější vody, by si měli pro svou dovolenou vybrat měsíce červen až srpen, protože od ledna do března jsou zde často velké vlny. Mekka všech surfařů se nachází na severním pobřeží v letovisku Cabarete.

Toto místo leží 40 km severně od Puerto Plata a návštěvníci zde naleznou více jak deset surfařských škol. Zátoka Cabarete je chráněná skalami a tak zde mají dobré podmínky surfaři. Na své si zde ale přijdou také kite-surfaři, wakeboardeři nebo surfaři, který mají v oblibě jízdu na vlnách.

Destinace Cabarete platí již dlouho za nejlepší surfařské místo Karibiku. Každoročně se zde konají mezinárodní soutěže v různých disciplínách.
Vyhledávaným surfařským místem vedle Cabarete je také Punta Cana. Proudění vody je zde ale tak silné, že je doporučováno jen zkušeným surfařům.

Také milovníci ostatních vodních sportů nebudou na dovolené v Dominikánské republice o nic ošizeni. Sezóna pro mořské rybaření začíná v lednu a končí v červnu. Oblíbené rajóny se nacházejí u Punta Cany a městečka Boca de Yuma.

U Punta Cany jsou nabízeny také výlety na plachetnicích a katamaránech. Mnohé hotely také půjčují kajaky nebo nabízejí parasailing. V marináriu se návštěvníkům naskýtá možnost potápět se s rejnoky nebo žraloky, delfinárium naopak nabízí plavání s delfíny.

Místo

Cabarete 19° 45' 7.9992" N, 70° 24' 45.8316" W
Location

Jsme na Facebooku