Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Tamboril

Santiago, Dominikánská republika

Obec Tamboril se nachází v Dominikánské republice na severovýchodě provincie Santiago, na úpatí hory Cordillera Septentrional. Leží v nadmořské výšce 240 m.n.m. a žije zde asi 25 tisíc obyvatel. Městečko je tak se svou velikostí 29. největší obcí v celé zemi. Obec byla založena roku 1900 a původně se nazývala Pena, teprve v roce 1962 byla přejmenována na Tamboril.

Město je v provincii jedním z největších zemědělských producentů sladkých brambor a banánů. Mimo jiné se v této provincie pěstuje hodně druhů rostlin. Velmi důležitým zdrojem příjmů je pěstování a následné zpracování tabáku v blízké továrně v Santiagu. V souvislosti s tabákovým průmyslem si tak nenechte ujít návštěvu muzea tabáku a vůbec první továrnu na cigarety, pocházející z roku 1903.

Tamboril je dobrým výchozím bodem pro řadu výletů a návštěvu pamětihodností v blízkém okolí. Zejména byste si neměli nechat ujít návštěvu města Santiago. Velice známý je monument Los Heroes, z něhož je překrásný výhled na celé město. I zde najdete řadu muzeí, které stojí za to navštívit. Například muzeum konfekčního designu Yoryi Morela. Zajímavá a zábavná pro celou rodinu bude jistě exkurze v destilovně rumu.

Jsme na Facebooku