Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Santiago de los Caballeros a tabák

Dominikánská republika - Santiago de los Caballeros

Uprostřed úrodného údolí Cibao, vhodného pro pěstování snad všech druhů plodin, se rozkládá provincie Santiago de los Caballeros. Tvoří průmyslové centrum celé Dominikánské republiky.

Její hlavní město, nesoucí stejný název jako je název provincie, je druhým nejdůležitějším městem v zemi. Jedná se o město mezinárodního významu a to zejména díky jeho proslulým tabákovým výrobkům, které mají nejen dlouhou tradici, ale především dobré jméno i daleko za hranicemi republiky.

Luxusní doutníky, které se zde vyrábí, získaly několik mezinárodních ocenění a tvoří jednu z nejdůležitějších složek příjmu celého státu. Produkce zahrnuje nejen světlou složku, jako je například Burley a Virginia, ale také Sumatru a Connecticut jako krycí listy, nebo tmavý tabák, který se zde rovněž zpracovává.

V Santiagu jsou soustředěni ti nejlepší výrobci cigaret a doutníků a Dominikánská republika je na své výrobky světové úrovně patřičně pyšná a nabízí je světu se stejnou symbolikou, s jakou kouřili Indiáni fajfku míru. V Dominikánské republice se vyrábí dvě třetiny celosvětové produkce ručně balených doutníků.

A jak se do města dostanete? Pokud pojedete autem, najeďte na dálnici číslo 1 z jihu na sever. Až přijedete k restauraci Heroes, jistě nepřehlédnete ohromující bílou konstrukci, na které je nápis, kterým vás Santiago vítá. Uvnitř je také výstava významných španělských umělců, jako např. Vela Zanetti.

Santiago de los Caballeros - doutníky

Jsme na Facebooku