Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Santiago de los Caballeros - historie a pamětihodnosti

Santiago de los Caballeros - historie a pamětihodnosti

Vzhledem k tomu, že Dominikánci při mluvení rádi šetří svůj čas, je Santiago de los Caballeros nazýváno zkráceně "Santiago". I my se tedy přidáme k tomuto zvyku.
Santiago bylo založeno roku 1504 Bartolomějem, bratrem objevitele Kryštofa Kolumba. Původní místo, kde bylo město založeno, se však oproti dnešní poloze města Santiago nachází přibližně o 10 km dále na sever. První Santiago bylo totiž v roce 1562 úplně zničeno zemětřesením. Pokud máte zájem, jsou v dnešním místě Jacagua ještě k vidění zbytky starého města.

Díky svému rozvoji je dnes druhým největším městem Dominikánské republiky a je považováno za uměleckou kulturní metropoli. Najdete zde velmi kvalitní univerzity, například Universidad Tecnologica de Santiago.

Mezi nejdůležitější památky ve městě patří památník Monumento a los Heroes de la Restauracion, který je současně považován za charakteristický symbol města. Byl postaven na zakázku tehdejšího diktátora Rafaela Leonida Trujillo a je vysoký 70 m. Slouží současně i jako vyhlídková věž, odkud se vám nabízí nádherný výhled na celé údolí Cibao.
Za zmínku stojí i katedrála Catedral de Santiago de Apostol, která byla postavena v neoklasicistním stylu v letech 1865-1895.
Nenechte si také ujít návštěvu zdejších muzeí. Například Museo Folklorico Tomas Morel, kde jsou vystaveny karnevalové masky.

Santiago de los Caballeros - historie a pamětihodnosti

Jsme na Facebooku