Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Santiago de los Caballeros

Santiago de los Caballeros - městská ulice

Santiago de los Caballeros je druhým největší městem Dominikánské republiky. Nachází se na severu země v úrodném údolí Cibao. Má přibližně 556 tisíc obyvatel, rozlohu 75 km², je hlavním městem provincie a sídlem arcibiskupství. Městem protékají řeky Rio Norte a Arroyo de Guarabo.
Město bylo založeno v roce 1495 jako sídlo španělské šlechty – Caballeros, odtud pochází i jeho jméno. V 16. století bylo velmi poničeno silným zemětřesením. Proto bylo o něco později, jižně od starého města, založeno nové město s šachovnicovým půdorysem.
Santiago je významným hospodářským centrem a sídlem některých univerzit. Hlavním hospodářským odvětvím je tabákový průmysl. Dalším důležitým zdrojem příjmů je rum. Proto si nenechte ujít exkurzi v továrně na rum a tabák, a také tabákové muzeum.

Ačkoliv se město nenachází u moře i přesto nabízí svým návštěvníkům zajímavý a bohatý program. Navštívit můžete městské divadlo Gran Teatro, které je postavené v zajímavém stavebním slohu. Na konci nákupní zóny se nachází 67 m vysoká socha Ježíše, odkud se vám nabízí překrásný výhled na město a okolí. Další turistickou atrakcí je viktoriánský klášter, muzeum oděvního designu nebo kulturní centrum. Kdo si chce s rodinou užít trochu zábavy, neměl by vynechat návštěvu vodního parku s vodopády.

Ve městě je spousta obchodů, hotelů, restaurací a barů. Santiago de los Caballeros má mezinárodní letiště, na kterém bohužel nemohou přímo přistávat letadla z Evropy. Do města se dostanete autobusem nebo autem po dálnici.
Teploty se zde po celý rok pohybují kolem příjemných 26 °C.

Památník ve městě Santiago de los Caballeros

Jsme na Facebooku