Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Santa Cruz el Seibo

Santa Cruz el Seibo, Dominikánská republika

Město Santa Cruz el Seibo se nachází ve stejnojmenné provincii, která patří k těm nejchudším v celé Dominikánské republice. Leží ve východní části země a celkem zde žije přes 20 tisíc obyvatel, z toho asi třetina v chudinských čtvrtích mimo centrum.
Santa Cruz el Seibo, zkráceně také El Seibo, bylo založeno v roce 1506, je to jedno z nejstarších měst v zemi. Založil ho jamajský dobyvatel Juan de Esquivel, původně pod názvem Santa Cruz de Icayagua. Je to město tradice a hrdinství.

Hlavním hospodářským odvětvím je produkce mléka, masa a zpracování cukrové třtiny. Dobytkářství má v této oblasti také dlouhodobou tradici.
I turisté si zde přijdou na své. Po okolí můžete podniknout pěkné pěší túry a nebo se jen tak procházet po téměř 6 km dlouhé pláži vedoucí z města Miches. Určitě se také vydejte do blízkých jeskyní, kde můžete na zdech obdivovat různá umělecká díla.

Za zmínku stojí i bazilika De la Santisima Cruz, pocházející z roku 1558, kterou si v žádném případě nenechte ujít. Stojí určitě za návštěvu. Každý rok v květnu se také koná oslava patrona města, která vrcholí každý víkend býčími zápasy. El Seibo je jediné město, které pořádá tento druh slavností s býčími zápasy.

Santa Cruz el Seibo, Dominikánská republika

Jsme na Facebooku