Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Santa Cruz de Barahona

Santa Cruz de Barahona, Dominikánská republika

Město Santa Cruz de Barahona se nachází na jihu Dominikánské republiky. Má překrásnou polohu, přímo u pobřeží Karibského moře.

Má přibližně 80 000 obyvatel a rozlohu cca 160 km². Je to průmyslové a zemědělské centrum, které přitahuje nejen ty turisty, co mají rádi přírodu.

Město založili na začátku 19. století rybáři a dřevorubci. Později se město stalo vojenskou základnou provincie Azua.

Pokud si chcete udělat výlet po blízkém okolí, doporučujeme půjčit si vůz a celou oblast si důkladně projet. Okolní vrchovina nabízí překrásné kouty a zajímavá panoramata. Obzvláště pro příznivce pěší turistiky se nabízí spoustu možností túr po okolí.

Ve městě Santa Cruz de Barahona na vás čeká také mnoho zajímavostí. Například místní trhy nebo zachovalé budovy z dob založení města. Mnoho restaurací, kaváren a obchodů láká své klienty.

Kdo dává přednost klidu a odpočinku, může relaxovat na některé z pláží, které jsou určeny nejen k opalování a koupání, můžete vyzkoušet i surfování a potápění. Tu a tam se můžete občerstvit v příjemném ovocném baru nebo si dát v kiosku koktejl a čerstvé ovoce.

Po celý rok má tyrkysově modré moře příjemnou teplotu kolem 26°C, teplota vzduchu se zde pohybuje ještě o něco výše.

Jako po celé Dominikánské republice, tak i zde najdete samozřejmě řadu příjemných hotelů, penzionů a apartmánů různých cenových kategorií. Pokud se ubytujete v penzionu, budete mít možnost poznat, jak přátelští a pohostinní jsou místní obyvatelé.

Jsme na Facebooku