Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

San Pedro de Macoris

San Pedro de Macoris - okolní pobřeží

San Pedro de Macoris je třetím největším městem Dominikánské republiky, nachází se na jihovýchodě u pobřeží Karibského moře. Od hlavního města je vzdáleno 80 km jihovýchodním směrem a má přibližně 194 tisíc obyvatel. Obyvatelstvo města tvoří zejména anglo-afričtí emigranti, kteří se sem přistěhovali za prací z ostrova Tortola.
Město bylo založeno v 19. století přistěhovalci z Francie, Itálie, Arábie, Španělska a Německa. Jméno města – Macoris - znamená smíchané obyvatelstvo.
Ve 20. století zaznamenalo svůj největší hospodářský rozkvět, když se cukr vyvážel do USA za velmi výhodnou cenu. Tenkrát obyvatelé města údajně tančili radostí na ulicích. Takzvaný “Milionový tanec”, se úzce svázal s dějinami města.
Dnes je San Pedro de Macoris hlavně průmyslovým městem.

Stavby, které vidíme podél pobřeží připomínají dřívější bohatství města. V kostele San Pedro Apostol můžeme obdivovat klasicistní okna a chrliče ve stejném stylu. Za zmínku stojí i pěkná městská požární budova. Odpočinout si můžete v některém z parků.
Nedaleko města najdete pěknou rybářskou vesnici Bayahibe a krásné pláže. Za návštěvu stojí i národní park Del Este. Asi 20 km na jihovýchod od města se nachází jeskyně Cumayasa, které byly prvním návštěvníkům otevřeny teprve nedávno. K vidění jsou krásné nástěnné malby.Výlet do vesnice Bayahibe a jeskyně Cumayasa vám můžeme jen doporučit.

V okolí San Pedro de Macoris najdete různé pláže. Můžete se zde nejen koupat a opalovat, ale vyzkoušet i surfování a potápění. Na některých plážích je možné pod vodou pozorovat zbytky korálových útesů. Teplota moře se po celý rok pohybuje průměrně kolem 26 °C a teplota vzduchu je 30 °C.

Kostel sv.Barbory ve městě San Pedro de Macoris

Jsme na Facebooku