Jste zde

Domů » Vnitrozemí

San Jose de Ocoa

San Jose de Ocoa, Dominikánská republika

Město San Jose de Ocoa v Dominikánské republice se nachází v severní části stejnojmenné provincie, a je současně i jejím hlavním městem. Až do roku 2002 ale město spadalo do provincie Peravia. Je také nazýváno "jižní branou centrálních Kordillér" a žije zde něco přes 20 tisíc obyvatel. Město bylo založeno v raném koloniálním období a v 18.století sloužilo jako azyl pro otroky. Původní název města byl El Maniel.
Hospodářství města je založeno převážně na zemědělství. Místní obyvatelstvo vydělává zejména zpracováním kávy, pěstováním brambor, fazolí, zelí, mrkve a různých druhů tropického ovoce.

V této provincii najdete jen málo turistických zajímavostí. Jednou z nich je přehrada Ocoa, kde si můžete zajezdit na kánoi nebo rybařit. Je zde také několik agentur, které nabízí své služby horských průvodců. Můžete si u nich zapůjčit jízdní kola nebo prozkoumat okolní řeky a jezera na lodi. Místní krajina je převážně hornatá a plná stoupání. Jen město San Jose de Ocoa se nachází v pěkném malém údolí na řece Ocoa. Roviny zde byly, kvůli erozi rozpadajícím se horám, zaplaveny.

Jsme na Facebooku