Jste zde

Domů » Vnitrozemí

San Francisco de Macoris

San Francisco de Macoris - okolní vnitrozemí

San Francisco de Macoris se nachází ve vnitrozemí severní části Dominikánské republiky. Má rozlohu asi 764 km², ca. 190 tisíc obyvatel a je hlavním městem provincie Duarte. Přírodní hranici města tvoří na severu vrchovina a na jihu údolí Cibao.

Město bylo založeno v roce 1778 a již od samého začátku byl život v něm politicky ovlivňován. Z Itálie pocházející františkánský řád, který se do města přistěhoval, dal městu následně i své jméno. Městská hala spolu s katedrálou Santa Anna patří k významným pamětihodnostem města.

Mnoho návštěvníků přitahuje i Montecito de Oracion, místo meditace a odpočinku. K procházce můžete využít některý z krásných městských parků.

Jistě byste neměli zapomenout na návštěvu trhu, kde můžete koupit spoustu exotického ovoce, suvenýry a ručně vyráběné předměty. Mimo jiné se zde sblížíte s místním temperamentním obyvatelstvem a poznáte blíže jejich způsob života.

Milovníci sportu najdou ve městě rozsáhlé pole působnosti. Můžete si zde zahrát baseball, basketbal a dokonce si i zaboxovat. Kdo má chuť může vyzkoušet také taekwando, karate nebo jízdu na motorkách.

Aktivní návštěvníci musí bezpodmínečně podniknout výlety nebo nějakou pěší túru po okolní vrchovině. Krásná krajina k tomu jen vybízí, obzvlášť večer je z hor překrásný výhled na okolí. Nejvyšší horou této oblasti je hora Loma Quita Espuela, vysoká 942 m. Na západ od města teče řeka Jaya, která bývá rovněž dalším cílem výletů.

San Francisco de Macoris je známé svým nočním životem. Návštěvníky zde čeká mnoho barů a klubů. Ve městě je také spousta hotelů a penzionů. Po celý rok se zde teplota vzduchu pohybuje kolem 26 °C.

San Francisco de Macoris - pohled na západ slunce

Jsme na Facebooku