Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

San Cristobal

San Cristobal - pobřeží s loďkami

Město San Cristobal se nachází na jihu Dominikánské republiky v kopcovité krajině, u pobřeží Karibského moře. Hlavní město stejnojmenné provincie má přibližně 170 tisíc obyvatel a od hlavního města Santo Domingo je vzdálené asi 30 km.
Toto staré město bylo vybudováno v 16. století. O jeho stáří svědčí i zbytky rozvalin, které můžeme najít na jihu města. Až výroba cukru přinesla městu bohatství. V centru a na hlavní obchodní třídě najdete spoustu zajímavých historických staveb, které stojí za povšimnutí, například Iglesia las Casas nebo na kopci postavené policejní prezídium. Milovníci historie se zde mohou dozvědět vše o diktátoru Trujillovi, který zde vládl v letech 1930 – 1961 a byl později popraven.

Kdo dává přednost přírodě, měl by určitě navštívit jeskyně Las Cuevas de Borbon, které se nachází na severu města. Čeká na vás 40 navzájem propojených jeskyní. Stejně zajímavé jsou i jeskyně Cuevas de El Pomier, kde můžete obdivovat fresky a motivy vytesané do kamene. Pokud se chcete vydat na výlety do okolí, jistě si nenechte ujít výstup na horu Resoli. Výhled na vrchovinu a okolí bude jistě stát za to. Pokud si pronajmete vůz, nezapomeňte navštívit nedaleké hlavní město.

Toulky městem vám zpříjemní nepřeberné množství obchodů, četné bary, restaurace a kavárny. Ubytovat se můžete v některém z hotelů, které jsou k dispozici v různých cenových kategoriích.

Co by to bylo za dovolenou bez pláže. Ta, která na vás čeká zde, má nádherně průzračnou vodu. Kromě koupání se můžete potápět, surfovat a dokonce i rybařit.
Teplota vody a vzduchu se po celý rok pohybuje kolem příjemných 26 °C.

Katedrála ve městě San Cristobal

Jsme na Facebooku