Jste zde

Domů » Vnitrozemí

La Vega - Santo Cerro

Dominikánská republika, vnitřek kostela na kopci Santo Cerro
Autor: Bracuta

Na Santo Cerro - Svatém kopci, můžete obdivovat nejkrásnější kostel Dominikánské republiky, kostel Las Mercedes, ke kterému se váže pěkná pověst. 25. března 1495 proběhly na Santo Cerro úporné boje mezi lidmi Diega Kolumbuse a kmenem Taino. Během boje prý Kolumbus na vrcholu kopce vztyčil dřevěný kříž a když se Tainové pokoušeli tento kříž srazit, zjevila se za křížem Panna "de las Mercedes". Domorodci se polekali a dali se na útěk. Říká se, že tuto bitvu vyhrál Kolumbus s pomocí Matky Boží.

Otvor, který po svržení kříže zůstal, byl prohlášen za svatý. Dodnes můžete pozůstatky tohoto kříže – Santo Hoyo de la Cruz - vidět v kostele Las Mercedes. Když se vydáte na Svatý kopec, můžete vidět i strom, ze kterého pocházelo dřevo na tento kříž. V samotném kostele můžete obdivovat překrásnou sochu Panny Mercedes, která se pro spousty Dominikánců stává cílem na své pouti na Santo Cerro.
Můžete tomuto pěknému příběhu věřit nebo nemusíte, ale faktem je, že ze Svatého kopce je překrásný výhled na celé údolí Cibao.

Okolí kopce Santa Cerro v Dominikánské republice
Autor: Bracuta

Jsme na Facebooku